اهمیت آموزش جوجهکشی و پرورش بصورت حرفهای
آموزش جوجهکشی و پرورش جوجه یکروزه به صورت حرفهای میتواند کاربرد بسیار زیادی برای پرورشدهندگان مرغ بومی تخمگذار داشته باشد. زیرا واحدهای پرورش مرغ بومی تخمگذار تخم نطفهدار را با بهترین قیمت تولید نموده و اگر بتوانند جوجهکشی و پرورش جوجه را در کنار پرورش مرغ بومی تخمگذار داشته باشند، میتوانند سود دهی خود را به چندین برابر برسانند. بدین ترتیب با آموزش جوجهکشی و پرورش جوجه یکروزه به صورت حرفهای، میتوانند در مدت زمان کمی، پیشرفت چشمگیری داشته باشند. بدین ترتیب آموزش جوجهکشی میتواند برای پرورش دهندگان مرغ بومی تخمگذار یکی از بهترین و کاربردیترین آموزشها به نظر برسد.
آشنایی با المانهای جوجهکشی
المانهای جوجهکشی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و یکی از بحثهای بسیار مهمی که در آموزش جوجهکشی مطرح میشود، آشنایی با المانهای جوجهکشی میباشد. المانهای جوجهکشی میتوانند شامل میزان دمای مورد نیاز برای جوجهکشی، رطوبت و اکسیژن باشند. اگر المان ها به خوبی تنظیم نشوند، عملیات جوجهکشی موفقیت آمیز نخواهد بود. بدین ترتیب باید دقت زیادی در یادگیری و استفاده از آموزشهای مربوط به آموزش جوجهکشی نمود.
دوره جوجهکشی از تخم مرغ معمولا ۲۱ روز طول میکشد. پس از گذشت ۱۸ روز باید تخم مرغ ها به داخل هچر منتقل شوند. دمایی که در ایام ستر مورد نیاز بوده، ۳۷.۷ بوده و این دما در سه روز آخر یا ایام هچر، ۳۷.۲ میباشد. رطوبت مورد نیاز در ایام ستر ۶۰ درصد بوده و در سه روز آخر یا ایام هچر این میزان به ۷۰ درصد میرسد. با فراهم کردن چنین شرایطی، میتوان جوجهکشی را با موفقیت انجام داد. بدین ترتیب آموزش جوجهکشی و یادگیری آن کار نه چندان سخت اما بسیار حساسی میباشد.
مرحله ستر در آموزش جوجهکشی
شاید در آموزش جوجهکشی با کلمه ستر برخورد زیادی داشته باشید، به همین خاطر نیاز است تا با معنا و مفهوم آن نیز آشنایی کامل داشته باشید. بدین ترتیب آموزش جوجهکشی را نیز راحت تر فرا گرفته و میتوان در این زمینه موفق تر عمل نمود. ستر اولین دوره از جوجهکشی بوده و در این مرحله که برای تخم هر کدام از پرنده ها نیز متفاوت بوده، جنین تشکیل شده و از زرده تغذیه میکند. در این مرحله با تنظیم المانهای جوجهکشی، نطفه میتواند از فاز گازی به مایع و پس از آن به جامد تغییر پیدا کند.
مرحله هچر در آموزش جوجهکشی
مرحله هچر معمولا کوتاه تر از مرحله ستر بوده و معمولا سه روز پایانی دوره تخمگذاری را هچر میگویند. در مرحله هچر معمولا جوجه در داخل تخم به اندازه کافی رشد کرده و برای خارج شدن از تخم آمادگی لازم را دارد. در مرحله هچر معمولا جوجه ها میتوانند به کمک نوک خود پوسته تخم را شکسته و از آن خارج شوند. بدین ترتیب در دوره هچر همه جوجه ها از تخم خارج میشوند.

چرخش تخم ها در جوجهکشی
چرخش تخم ها یکی از اصلی ترین مواردی است که در آموزش جوجهکشی باید به آن دقت کافی داشته باشید. چرخش تخم ها در مرحله ستر ضروری بوده، اما معمولا در دوره هچر متوقف میشود. با توجه به اینکه در مرحله ست رسا مرحله ابتدایی جوجهکشی جوجه در حال رشد بوده، نیاز به چرخش تخم ها بوده تا جوجه به پوسته تخم مرغ نچسبد. چرخش تخم مرغ بهتر است در دوران ستر بین ۴ تا ۶ ساعت یک بار انجام شود. بدین ترتیب میتوان جوجه ها را سالم نگه داشته تا زمان تولد آنها فرا برسد.
تامین اکسیژن مناسب برای جوجهکشی
این موضوع را باید مورد توجه قرار داد که جوجه ها در داخل تخم نیز به اکسیژن نیاز داشته و منافذ پوسته تخم مرغ میتوانند اکسیژن کافی را برای جوجه تامین نمایند. از این رو به تهویه مناسب داخل دستگاه جوجهکشی توجه ویژه ای داشته باشید. زیرا اکسیژن از منافذ وارد تخم مرغ شده و دی اکسید کربن خارج میشود. از این رو همیشه باید به اندازه کافی اکسیژن وجود داشته باشد، تا جوجه ها بتوانند به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمایند.
گردآورندگان: واحد تحقیق و توسعه رویان طیور
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.